Tomten kom till mig tidigt i år. Ända sen jag åkte från Bangkoks flygplats i somras har jag suktat efter Tom Fords parfymer. Jag ångrade bittert att jag inte köpte Black Orchid men ville heller inte göra ett nytt parfym köp baserad på en fem minuters sniffning. Sen kom ju Tom Ford till Sverige och allt var frid och fröjd. Men det gjorde det hela ännu svårare. Vilken parfym ska jag nu välja?

Vid öppningen var jag där och sniffade och föll pladask för Patchouli Absolut från hans Private Blend kollektion och var förbi där 3 gånger under samma vecka för att spraya och vara helt säker. Den kostar trots allt 1690kr. Men jag blev snål och undrade om det bara var Patchouli doften jag ville åt och då kunde jag lika väl köpa vanlig patchouli olja att ha istället. För de parfymerna jag har hemma har ofta en gemensam nämnare, nämligen Patchouli. Det slutade med att jag köpte Avedas Patchouli olja som man kan ha på kroppen och badet eller blanda ihop med andra dofter för 160kr.

Men så idag så hittade jag mig tillbaka till Tom Ford montern och föll pladask för denna. White Patchouli från Signature Blend kollektionen. Den hade lagom mycket patchouli i sig men doftade ändå lite mer. Den var perfekt och så kan jag blanda i mer patchouli de dagarna jag känner för det.

Noterna är coriander, jasmine, white peony, rose, white patchouli, woody accord, ambrette seeds.

Annons