Som asiat har jag provat det mesta men ändå inte allt inom fransar. Jag böjer alltid fransarna innan mascara, har nog varit skyldig och böjt de efter mascara applicering också :(, haft värme fransböj (ingen hit…) volym mascara, vattenfast, fiber(ajaj mina ögon), vattenfast med fiber, både japanska och koreanska mascaror som ska vara kanon på envisa  raka fransar. Ja allt förutom fransböj och fransförlängning. Fransförlängning är nog verkligen min sista utväg men jag drar mig så mycket för det då jag är rätt säker på att man blir helt beroende och det är rätt dyrt…

Men så träffade jag Emma, som studerar till hudterapeut och hon hade gjort fransböjning i skolan. Hon fick göra på mig härom veckan.

Hur går det till?

Man ligger på en brits och får en stor svart lapp som ska skydda den undre fransraden. Kändes lite obekvämt i början då man ska titta upp samtidigt som hon lägger den svarta lappen. Sen satte hon dit en vit bomulls remsa och penslar med permanent vätskan och samtidigt formar fransarna. Vätskan ska vara verka i ca 45 minuter och undertiden fick jag en härlig skalp massage.


Före


Efter

Tankar efter

Först så såg jag inte så jätte stor skillnad, jo lite böj var det men inte så himla mycket mer än det, ja jag visste ju från början att volym var något min fransar inte hade naturligt. Men när jag kom hem och satte på mascara så var det wow. Vilken skillnad! Jag behövde inte alls kämpa på lika mycket med mascaran och fransböjaren. En del dagar jag har skippat fransböjen helt. Jag upplever också att i slutet av dagen så är fransarna fortfarande pigga och böjda vilket de oftast inte var innan. Så är du sugen på snygga fransar men fortfarande osäker på fransförlängning så tycker jag verkligen att du ska testa fransböjning.

Hur länge håller det och kostar?

Det varierar från person till person men mellan 4-6 veckor och hos Elisabethskolan kan man få elevpriser då kostar det 295 kr annars kostar denna behandling runt 500 kr.

/M

 

 

 

Annons