Nu är vi i Pattaya på minisemester för sol och bad. Och självklart var jag tvungen att uppgradera familjens solkrämssamling..

I Thailand finns det nästan bara kemiska solskydd, kanske finns dem i de stora varuhusen i Bangkok men här i Pattaya var det omöjligt att hitta.
Här har man bara spf 50 att välja på och tanning oil som bara turister köper.
Asiatiska solkrämer är inte som våra krämer med spf 50 hemma. De är lätta i konsistensen och sjunker snabbt in i huden, ofta lämnar de en matt effekt efter sig.

Här är några av de vi har testat.


Waterfull sun essence spf 50+ från Too cool for school.

Vilken toppen produkt. min absolut favorit under resan. Det är en 6 i 1 produkt(toner, booster, serum, ögonkräm, kräm och solkräm)
Färgen är svag gulaktig men inget som syns vid applicering. Den lämnar huden mattare men absolut inte supermatt.
Finns endast att köpa i deras egna butiker här i Thailand.
Kostar runt 325 kr.


Sun protection face cream spf 50 och spf 30 från Rituals*:

Solskydd för ansiktet som skyddar mot både UVA och UVB stålar. De är väldigt återfuktande så man behöver inte använda en ansiktskräm innan.Tittar man på konsistensen så tycker jag inte att det var någon stor skillnad mellan spf 30 och spf 50, jag tog då gladeligen mer av spf 50
Jag gillar de så mycket att jag tog med mig de från Sverige trots att jag visste att jag skulle köpa nya här.

30 Sun protection body oil från Rituals*:

En torrolja med solskydd och tan booster. Jag tycker att den är väldig bra, man känner sig återfuktad samtidigt som den ger en solskydd. Luktar lätt blommig men försvinner snabbt efter insmörjning. Kostar 200 kr


Boots Sun Care 40+:

Vanlig traditionell solkräm för familjen som man får massera in. Den absorberas inte lika fort som de andra men gör helt klart det den ska. Maken upplevde att den försvann rätt fort vid handdukstorkande så jag skulle nog inte rekommendera den vid häng i poolen..
Finns att köpa på Boots butiker
Kostar runt 50kr.

Biore UV Perfect Spray SPF50+ PA++++:

En lätt och kylande spray, fungerar utmärkt som en touch up efter dopp i poolen. Den är genomskinlig som tyvärr kan göra det svårt att se var man har sprayat men super smidig och lätt att ta med eftersom förpackningen är rätt liten.
Finns att köpa på Watsons, Boots, nästan lite överallt här i Thailand.
Kostar runt 75kr


Biore UV Aqua Rich Watery gel spf 50: 

En lätt beige gel/lotion som sjunker in snabbt och kladdar ej. Utmärkt när man är lite varm och inte så jätte sugen på att smörja in sig med en tjock kräm. Kostar ca 75kr.


Watersport Performance spf 50: 

Efter att maken brände sig redan efter första dagen trots ordentlig insmörjning av Boots solkräm så köpte vi en annan lite mer vattenfast. Denna är toppen för barnfamiljen som gillar att vara i poolen. Den har en klassiskt babypuder doft som försvinner efter ett tag. Kostar  ca 75 kr och finns att köpa  på Boots, Watsons etc.

Elizabeth Arden Pro Tripel Protection Factor Lip Balm spf 30:

En kanon återfuktare som verkligen gör det den ska. Lugnar och skyddar med sheasmör och vitamin A och E och innehåller kemiskt solskyddsfaktor. Kostar 239 kr men finns ofta på erbjudande hos ex. Skincity.se

 

* Innehåller pressprover men det är fortfarande mina åsikter.

Annons