Nu när sommaren går mot sitt slut så försöker vi ju behålla så mycket av brännan som finns kvar därför är det bra att toppa med lite brun utan sol.

Här har jag gjort en liten recension över alla St.Tropez produkter som jag har testat genom året.

Gradual Tan lotion Dark/Medium 229kr :

En fet och väldigt återfuktande lotion som du använder dagligen som ger en lätt färg, perfekt för dig som redan har en bränna och vill behålla den. Parfymerad och luktar bus under dagen men inte så mycket som moussen. Färgar av lite på lakanen om du smörjer in dig på kvällen.

Betyg  5/5

Gradual Tan Firming 4 in 1 329kr : 

En 4 i 1 produkt Tan, Tone, Firm & Moisturize, ja alltså Firm & Tone lol! Men färg ger den och återfuktar. Dock inte lika mycket som Gradual Tan Lotion. Denna lotion är väldigt lätt och behaglig och gillar du Calvin Klein CKBe så gillar du doften på denna. Doftar rätt stark men försvinner underdagen och luktar då BUS, tror nog inte att man kommer ifrån denna doft..

Betyg  3/5

Self Tan Bronzing Mousse från 299kr :

Originalet, kommer i mousse form som även färgar huden där du har smort in så det inte blir randigt. Men bäst och jämnast effekt får man om man kör med handsken som finns att köpa för runt 50kr. Väl investerat. Jag tycker att jag får mycket jämnare resultat än om jag skulle köra utan för ibland är man lite torrare på vissa ställen och då upplever jag att med bara händer och mousse så fastar färgen lite mer där och det kan vara lite svårt att jämna ut den med bara händerna medan handsken även fångar upp överflödet.

Åter till moussen,  tar ca 8 timmar innan den når sin färg och jag upplever på min hudton att jag får en jämn gyllene nyans. Men jag behöver ofta köra dubbelt för att jag ska få den där solbrända färgen. Färgen håller i ca 5-7 dagar om jag inte toppar med lotionen under veckan. Bra men tidskrävande, inte så dryg om jag måste ha dubbeldos varje gång.

Betyg 4/5

Self Tan Dark Bronzing Mousse 429kr :

Samma koncept som ovan, men man får en mörkare färg direkt. Jag behöver inte köra dubbelt men ”brännan” tar tid innan den når sitt max. Resultatet blir en naturlig bränna som jag är väldigt nöjd med. Och ja duscha innan du går och lägger dig annars blir det randiga lakan.

Betyg 4/5

Self Tan Express Advanced Bronzing Mousse 498kr :

En mousse som ger dig färg redan efter en timme och sin max färg efter bara 3 timmar. Sen kan du tvätta bort hjälp färgen som du får när du smörjer. Perfekt för en som inte gillar att gå omkring med BUS och är rädd att busen ska färga av sig eller vill vara brun till kvällen. Efter att ha provat denna så kommer jag inte att köpa någon annan, den är perfekt för mig, jag kan smörja mig på morgonen med den och tvätta av den redan till lunchen. Den har en svag St.Tropez doft som de andra men försvinner under dagen. Sedan kommer tyvärr den där BUS doften fram.

Betyg 5/5

Har du testat några av dessa? vad tyckte du i såna fall?

Nu såg jag att de har kommit ut med ytterligare en ny Gradual Tan in shower som du smörjer  i duschen och låter den verka i 3 minuter och så utvecklar den färg under dagen. Måste testas.

Och en sak till, Glöm inte SPF när du är ute. Man kan lätt lura sig själv att tro att man har fått värsta brännan och toppar med solen, BIG NO NO!

/May

Annons